Aanbod

Creatieve verwerkingslessen

In de creatieve verwerkingslessen voor kinderen ligt het accent op (rouw)verwerking. Voor meer informatie kunt u deze pdf bekijken.

Portrettekenen

In 3 weken tijd maak ik een portrettekening van uw kind, huisdier of iemand die u graag op deze manier wilt vastleggen.

                                                              Voorbeelden

Schilderijen

Ook kunt u bij mij terecht voor een schilderij met een door u gekozen onderwerp, stijl en door u gekozen kleuren. Het schilderij wordt geschilderd met acrylverf.

                                                              Voorbeelden

Muurschilderingen

Op de muur schilderen is ook mogelijk! Ik beschilder alle soorten muren van kinderkamers tot sanitair-ruimtes tot bedrijfsruimtes. De keuze is aan u!

                                                              Voorbeelden

Illustreren

Er zijn inmiddels twee prentenboeken met mijn illustraties uitgegeven door uitgeverij Pica. In het jaar 2011 verscheen het boek Beer op de Weg. Het verhaal gaat over Beer die bang is voor wat komen gaat. Met behulp van zijn vrienden en zijn eigen innerlijke kracht kan hij zijn angst loslaten en zijn weg in het leven weer vervolgen. Een herkenbaar verhaal vooral bedoeld om kinderen die met dit thema stoeien op weg te helpen. Mijn uitdaging als illustrator was om Beer zo vorm te geven dat kinderen in hem iets van zichzelf kunnen herkennen, waardoor het bespreekbaar wordt en oplosbaar.

Vorig jaar (2012) kwam het boek Vos komt uit de Verf uit. Dit verhaal staat op zichzelf en laat alle dieren uit het eerste boek (Beer op de Weg) terugkomen. In dit boek gaat het om Vos die zich anders voelt dan zijn soortgenoten. Daar wil hij iets aan zich anders voelt dan zijn soortgenoten. Daar wil hij iets aan doen, maar dan blijkt dat zijn vrienden hem juist waarderen zoals hij oorspronkelijk was. Ook zelf ontdekt hij dat deze verandering geen verbetering is en hij zich lekkerder voelt in zijn eigen rode vel. Ook hier zullen kinderen zich in Vos herkennen. Veel kinderen voelen zich anders dan anderen en leren door dit boek dat anders niet minder is maar meer! In dit boek heb ik in mijn illustraties veel humor verwerkt waardoor het boek aantrekkelijk is om te lezen. Ondertussen brengt het de boodschap over dat ieder precies goed is zoals hij of zij is!

Deze boeken zijn geschreven door Chantal Meijerink-Jacobs. Chantal is een professionele Kindercoach en Kinder & Jeugdtherapeut.

Meer informatie over Chantal en de prentenboeken vind u op de website.

Er zijn natuurlijk nog veel andere stijlen van illustreren mogelijk. Zowel wat betreft vormgeving als materiaalgebruik. De auteur van deze twee boeken zegt dat ik in ‘haar hoofd kan kijken’. Het is mijn uitdaging om de illustraties zo vorm te geven dat het past bij het beeld wat de auteur wil geven aan de personages uit het verhaal.

Heeft u een goed verhaal waar mooie tekeningen bij gemaakt moeten worden, neem dan gerust contact met mij op.

                                                              Voorbeelden

Leave a Reply